Semipermanente zeiloverkappingen

Een schaduwdoek op maat voor particulieren, bedrijven en openbare ruimten

Meer en langer genieten van tuin en terras met een zeildoek op maat

Een zeildoek overkapping geeft uw tuin en buitenruimte een stijlvolle upgrade en is bovenal functioneel.  Zo geniet u langer van uw tuin of terras, ook als de zon fel schijnt en wanneer het begint te druppelen. Een semipermanente zeiloverkapping is windvast en kan u ‘s winters afhalen zodat u  – wanneer de zon lager staat – maximaal kan genieten van lichtinval en de warmte van de zon door de ramen. Niet meer schuiven met parasols en in- en uitschuiven van de zonnewering die niet functioneel blijkt. Met een zeildoek op maat geniet u van een maximaal schaduwpatroon. 

Scholen & Kinderdagverblijven
Zonnedoek

Eyecatcher van formaat, op maat

Bij HOOVER Concepts® geen standaard oplossingen, wij werken op maat. Zo sluit uw schaduwdoek naadloos aan op uw buitenomgeving. Dat maatwerk is nodig om het gewenst schaduwpatroon te berekenen. Zodat u precies weet waar, wanneer en hoelang u schaduw heeft en tegelijkertijd het zicht op de tuin en buitenruimte behouden blijft. Bovendien zorgen we voor een architectonische fit met woning of bijbouw, want het oog wil natuurlijk ook wat. Of u nu een mooi zeildoek wil voor uw tuin, bijbouw, de buitenruimte van een kinderdagverblijf of carport, wij hebben de ideale oplossing voor u. 

Eigenschappen van een
semipermanente zeiloverkapping

U zoekt een uniek, tijdloos en verfijnd design dat perfect samengaat met de architectuur en de gebruikte materialen van uw woning, tuin, terras of gehele buitenruimte?

Wij ontwerpen het voor u.

Meer dan een klassiek schaduwdoek

Bij ons koopt u een HOOVER Concepts® Textile Structure. Hoewel de termen door elkaar worden gebruikt, is dat niet hetzelfde als een klassiek schaduwdoek. In onze zeildoeken is een vorm ingebouwd in het zeil tijdens het confectioneren. Dankzij die ingebouwde vorm kan het zeildoek op een veel grotere spanning worden gebracht dan bij een klassiek schaduwdoek.

De spanning en de vorm zorgen voor stabiliteit bij grillige weersomstandigheden zoals hevige regen en wind. De wind wordt afgebogen dankzij de spanning en het regenwater glijdt naar de lage punten dankzij de vorm.

Conceptuele aanpak

Het ontwerp en de fabricage van een zeildoek vragen een specifieke, conceptuele aanpak en een doordachte denk- en werkwijze. Vooraf ontdekt u alle mogelijkheden voor uw locatie, dankzij een 3D-design op maat. Dankzij dat 3D-ontwerp kan u zich perfect voorstellen hoe uw zeildoek op uw terras of tuin eruit zal zien. En bent u zeker van een optimale regenwering, gewenst schaduwpatroon, een juiste afwatering en windvastheid van uw zeiloverkapping. Daarnaast zorgen we voor een gepaste esthetiek, functionaliteit, veiligheid voor mens, dier en omgeving als ook voor het gebruiksgemak van de gehele zeildoek overkapping. 

Dankzij onze eigen engineering afdeling, designadviseurs en ons eigen plaatsingsteam gebeurt quasi alles inhouse. Zo hebben we volledige controle over het hele productieproces van begin tot einde daardoor kunnen we snel schakelen en in korte lijn communiceren. 

Hoover Concepts 22
Overkapping-horeca-terras

Persoonlijke benadering van eerste contact tot oplevering

Tijdens het hele project hebt u één contactpersoon en bent u bij elke fase betrokken, zodat u doorheen het hele project van elke stap op de hoogte bent. 

1. CONTACT

U maakt een vrijblijvende afspraak via de site of per telefoon en we komen bij u langs op de locatie. We luisteren naar wat u op zoek bent en bespreken de mogelijkheden.

2. ONTWERP

We maken een 3D-visualisatie van de locatie en starten de eerste ontwerpen. Na uw feedback, komen we het finale ontwerp ter plaatse presenteren met schaduwsimulatie. Ook het materiaal wordt gekozen.

3. TECHNISCHE VOORBEREIDING

Er worden werktekeningen gemaakt, engineering en productie wordt voorbereid.

4. PRODUCTIE EN MONTAGE VAN DE HARDWARE

De hardwarematerialen voor de bevestigingspunten worden geproduceerd in Stabroek en gemonteerd bij u op locatie.

5. CONFECTIONERING VAN HET ZEIL

Het zeil wordt gefabriceerd en de leveringsdatum kan gepland worden.

6. OPLEVERING

De zeiloverkapping wordt geïnstalleerd en u krijgt een uitgebreide uitleg over het gebruik en onderhoud.

Recreatie & Sport zeiloverkapping

Kwalitatieve materialen

Al onze bevestigingsmaterialen zijn in RVS/A4 kwaliteit. Daarnaast werken wij uitsluitend met HARKEN katrollen, KRINNER schroeffundamenten en met 100% Samson Dyneema lijnen. Voor onze masten werken wij graag met ons eigen gepatenteerd aluminium profiel. Tevens zijn ook RVS316 masten of zelfs stalen masten mogelijk welke wij, indien gewenst, in vrijwel iedere RAL-kleur kunnen poedercoaten. Zelfs een wrapping met een ‘wood-look’ folie behoort tot de mogelijkheden om een natuurlijke uitstraling te verkrijgen in bijvoorbeeld een bosrijke omgeving.

Hulp nodig bij jaarlijks onderhoud?

Ons team kan u geheel ontzorgen. Afhalen van zeilen, reinigen en coating, het technisch nazien van de constructie, eventueel noodzakelijke herstellingen, winteropslag van zeilen en het retour plaatsen doen we geheel voor u. Meer weten?