Hoover Concepts

FAQ

Kenmerkend voor een schaduwdoek, zoals deze makkelijk via internet besteld kunnen worden, is dat wanneer je deze doeken van hun bevestigingspunten haalt, deze volledig vlak zijn. Vergelijk het met een tapijt/vloerkleed. Vlakke doeken hebben als eigenschap dat je er weinig of geen spanning kan opbrengen. Bij gebrek aan voorspanning krijg je een onstabiel karakter van het doek bij regen en wind.

 

De vorm echter welke de HOOVER Concepts® Textile Structures hebben als deze op spanning gebracht zijn, is een vorm welke daar van tevoren in geconfectioneerd werd. Met andere woorden, haal je onze membranen van spanning dan hebben deze nog steeds dezelfde vorm.

 

Door van tevoren vorm in het mebraan te confectioneren, kan het zeil op een veel hogere spanning gebracht worden. Immers hoe meer spanning je er op brengt, hoe meer je het zeil in de vorm brengt waarin deze gemaakt is, hoe stabieler het zeil hangt. Deze voorspanning in combinatie met de vorm zorgt ervoor dat er stabiliteit gecreëerd wordt bij regen en wind. En dit maakt een groot verschil ten opzichte van een klassiek schaduwdoek.

HOOVER Concepts® maakt gebruik van hoogwaardig textiel materialen. Indien u uw semi-permanente zeiloverkapping tijdens de wintermaanden afhaalt en onderhoud als een goede huisvader, heeft het lichtgewicht membraan een levensduur tussen de 10 en 12 jaar.

De permanente zeiloverkapping van HOOVER Concepts® zijn  tevens van hoogwaardig textiel materiaal en hebben een levensduur tot wel 20 jaar.

Door de spanning en de vorm welke het membraan heeft, zal dit geen water doorlaten. Tevens heeft het doekmateriaal welke we gebruiken na de weaving een heatsetting gehad zodat de vezels nog dichter bij elkaar komen te zitten zodat het doek waterdicht wordt. Tot slot wordt het membraan van een coating voorzien welke hydrofoob, vuilafstotend en schimmelwerend is.

UVA en UVB straling van de zon kan zéér schadelijk zijn. Niet alleen kunnen ze roodheid en jeuk veroorzaken, in nog veel ergere gevallen verzoorzaken ze een melanoom, de zwaarste vorm van huidkanker.

Daarom zijn alle gebruikte doekmaterialen bij Hoover Concepts® voor meer dan 90% UVA en UVB beschermend en kunt u zorgeloos genieten van de zomer onder uw zeil overkapping of zonnezeil.

Hoover Concepts Textile Structures ontwikkelt, produceert en plaatst semi-permanente en permanente zeiloverkappingen.

 

De semi-permanente zeil overkappingen zijn lichtgewicht zeilstructuren. Het gebruikte doek weegt amper 270gr/m2 en is op een eenvoudige wijze zelf af te halen en terug op te hangen.

Door de minimalistische bouw en het lichtgewicht zeil, zijn de systemen beperkt in de krachten welke ze aankunnen. Semi-permanente zeiloverkappingen gaan tot 8 beaufort en ook sneeuw dient te allen tijde verwijderd te worden.

 

De permanente zeil overkappingen zijn zeilstructuren speciaal ontworpen en gebouwd om alle weersomstandigheden te doorstaan. Het gebruikte textiel weegt tussen de 700 en 900gr/m2. Zij kunnen een windkracht 12 aan en zijn daarmee 100% stormbestendig tevens kunnen deze systemen  een sneeuwbelasting aan  van 25cm/m2. Deze zeilen zijn niet verwijderbaar.

Een maatwerk zeiloverkapping van HOOVER Concepts wordt nooit zelf geplaatst.

 

Voor het plaatsen van uw zeiloverkapping wordt er altijd beroep gedaan op ons gespecialiseerd team van montage-medewerkers. Wij voorzien eerst alle bevestigingsmaterialen zoals gevelbevestigingen,dakpunten, grondpunten en we plaatsen de schroeffundamenten voor het juist positioneren van de masten. Na het plaatsen hiervan worden alle zeilcoördinaten exact en digitaal ingemeten waarna onze afdeling engineering aan de slag gaat met het opmaken van de snijplannen.

 

Eenmaal uw zeil geconfectioneerd is maken wij een afspraak met u voor de oplevering van uw zeiloverkapping. Ook dan zal een van onze service- en montagemedewerkers aanwezig zijn om de overkapping te hijsen en u van de nodige of gewenste uitleg en informatie te voorzien.

De lichtgewicht zeilen van HOOVER Concepts zijn éénvoudig te reinigen. Wij doen dit namelijk voor u. HOOVER Concepts biedt u de mogelijkheid om uw zonnezeil professioneel te laten reinigen en van beschermende coating lagen te voorzien. U kan voor de reinigen van uw zeiloverkapping kiezen uit diverse types van onderhoud waarbij u van a tot z door HOOVER Concepts ontzorgd wordt. Is uw membraan gereinigd? Dan wordt deze netjes in de daarbijhorend zeilzak bewaard. Dit kan bij u thuis of bij ons op het hoofdkantoor te Stabroek.

Ook voor onderhoud en herstellingen van semi-permanente zeiloverkapping of uw Permanent Textile Structure kan u steeds beroep doen op het technische team van HOOVER Concepts.
Geen zin om in het najaar zelf uw semi-permanente zeiloverkapping af te halen en het zeil tijdens de wintermaanden zelf te stockeren? Geen probleem, HOOVER Concepts doet dit graag voor u. En uiteraard staan wij ook voor u klaar om het zeil terug te plaatsen of om u te assisteren bij het terugplaatsen van uw zonnezeil.

Bij de oplevering van uw zeiloverkapping staat ons team klaar om u van alle nodige uitleg te voorzien over hoe om te gaan met uw zonnezeil. Hoe wordt het zeil afgehaald? Hoe hangen we het zeil terug op en hoe brengen we er voldoende spanning op? Hoe werkt de beveiliging tegen overbelasting en wat te doen als deze in werking is getreden?
Dit en nog veel meer leggen we uitgebreid uit tijdens de oplevering van uw zeiloverkapping. Heeft u nood aan een refresh van de uitleg? Geen probleem, via de instructiefilms welke wij u als klant ter beschikking stellen, kunt u alles nog even rustig bekijken en doornemen.

De investering in uw zeiloverkapping of Textile Structure is van diverse factoren afhankelijk. Enerzijds het aantal bevestigingspunten én anderzijds het type bevestigingspunten. Daarnaast de grootte ofwel omvang en aantal m2 oppervlakte van de overkapping, de moeilijkhedsgraad van het snijplan en van de plaatsing. Voor een goed beeld van de mogelijkheden op uw locatie en voor het verkrijgen van een juiste prijsindicatie neemt u het best even contact met ons op. Wij staan u dan graag en geheel vrijblijvend te woord.

Door de wijze waarop onze zeiloverkappingen opgebouwd en geplaatst worden zijn de tot en met de fundering volledig demontabel. Dit brengt het semi-permanente karakter van onze zeiloverkappingen met zich mee waardoor deze veelal geheel vergunningsvrij te plaatsen zijn.

Indien u twijfelt aan de mogelijkheden voor een vergunningsvrije overkapping met zeil op u locatie neemt u het best vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen er u graag veel meer over.

De exacte doorlooptijd van een project is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom bespreken wij tevoren onze werkwijze en overleggen we in samenspraak met de klant onze aanpak van productie, datum voor 1e installatie en de gewenste datum van oplevering van uw zeiloverkapping. Door het gemiddelde genomen rekenen wij met een doorlooptijd van zo’n 8 weken.

HOOVER Concepts® Textile Structures werkt als énige leverancier gespecialiseerd in 3D zeiloverkappingen met verschillende merken en type doekmaterialen. De kleurkeuze is vrijwel onbeperkt maar vraagt wel wat advies om tot de juiste beslissing te komen. Afhankelijk van de wensen van onze klanten als ook van de omvang van het project bepalen we in overleg de juiste keuze van het type èn kleur van het doekmateriaal. Niet èlk doekmateriaal is hetzelfde. Ook het pigment van bepaalde kleuren is in sommige situaties niet of minder geschikt. Het kiezen van een kleur is daarnaast erg persoonlijk. Als specialist in maatwerk zeiloverkappingen adviseren wij u daar graag over.