FAQ

Onze veelgestelde vragen voor u beantwoord

Wat is het verschil tussen een HOOVER Concepts® Textile Structure en een schaduwdoek?

Kenmerkend voor een schaduwdoek – zoals deze makkelijk via internet besteld kunnen worden – is dat wanneer je deze doeken van hun bevestigingspunten haalt, ze volledig vlak zijn. Vergelijk het met een tapijt. Vlakke doeken hebben als eigenschap dat je er weinig of geen spanning kan opbrengen. Bij gebrek aan voorspanning krijg je een onstabiel karakter. Deze doeken zijn niet bestand tegen hevige regen en wind.

 

In HOOVER Concepts® Textile Structures hebben een vorm die er van tevoren in geconfectioneerd werd. Haal je onze membranen van spanning dan hebben deze nog steeds dezelfde vorm.

 

Door van tevoren vorm in het membraan te confectioneren, kunnen we het zeil op een veel hogere spanning brengen. Immers hoe meer spanning je er op brengt, hoe meer je het zeil in de vorm brengt waarin deze gemaakt is, hoe stabieler het zeil hangt. Deze voorspanning in combinatie met de vorm zorgt ervoor dat er stabiliteit gecreëerd wordt bij regen en wind. En dit maakt een groot verschil ten opzichte van een klassiek schaduwdoek.

Welke is de levensduur van een HOOVER Concepts® Textile Structure?

Wij gebruiken alleen hoogwaardige textiel materialen. Indien u uw semipermanente zeiloverkapping tijdens de wintermaanden afhaalt en onderhoudt, heeft het lichtgewicht membraan een levensduur tussen de 10 en 12 jaar.

 

De permanente zeiloverkapping van HOOVER Concepts® zijn tevens van hoogwaardig textiel materiaal en hebben een levensduur tot wel 20 jaar.

Is een HOOVER Concepts® Textile Structure waterproof?

Ja. Door de spanning en de vorm zal het uw zeildoek geen water doorlaten. Bovendien heeft het doekmateriaal een weaving een heatsetting gehad, zodat de vezels nog dichter bij elkaar zitten zodat het doek 100% waterdicht wordt. Tot slot wordt het membraan van een coating voorzien welke hydrofoob, vuilafstotend en schimmelwerend is.

Is een HOOVER Concepts® Textile Structure beschermend tegen UV-straling?

UVA en UVB straling van de zon kan zéér schadelijk zijn. Niet alleen kunnen ze roodheid en jeuk veroorzaken, in nog veel ergere gevallen veroorzaken ze een melanoom, de zwaarste vorm van huidkanker. Daarom zijn alle gebruikte doekmaterialen bij HOOVER Concepts® voor meer dan 90% UVA en UVB beschermend en kunt u zorgeloos genieten van de zomer onder uw zeil overkapping of zonnezeil.

Is een HOOVER Concepts® Textile Structure stormbestendig?

Hoover Concepts Textile® Structures ontwikkelt, produceert en plaatst semipermanente en permanente zeiloverkappingen.

 

De semipermanente zeil overkappingen zijn lichtgewicht zeilstructuren. Het gebruikte doek weegt amper 270gr/m2 en is op eenvoudige wijze zelf af te halen en terug op te hangen.

Door de minimalistische bouw en het lichtgewicht zeil, zijn de systemen beperkt in de krachten die ze aankunnen. Semipermanente zeiloverkappingen gaan tot 8 Beaufort en ook sneeuw dient meteen verwijderd te worden.

 

De permanente zeil overkappingen zijn zeilstructuren speciaal ontworpen en gebouwd om alle weersomstandigheden te doorstaan. Het gebruikte textiel weegt tussen de 700 en 900gr/m2. Zij kunnen een windkracht 12 aan en zijn daarmee 100% stormbestendig. Bovebdien kunnen deze systemen een sneeuwbelasting aan van 30m/m2. Deze zeilen zijn niet verwijderbaar.

Moet ik een HOOVER Concepts® Textile Structure zelf plaatsen?

Nee. Wij plaatsen uw maatwerk zeiloverkapping van HOOVER Concepts® voor u. Ons gespecialiseerd team van montage-medewerkers doet dit. Wij voorzien eerst alle bevestigingsmaterialen zoals gevelbevestigingen, dakpunten, grondpunten en we plaatsen de schroeffundamenten voor het juist positioneren van de masten. Na het plaatsen hiervan worden alle zeilcoördinaten exact en digitaal ingemeten waarna onze afdeling engineering aan de slag gaat met het opmaken van de snijplannen. 

Eenmaal uw zeil geconfectioneerd is maken wij een afspraak met u voor de oplevering van uw zeiloverkapping. Ook dan zal een van onze service- en montagemedewerkers aanwezig zijn om de overkapping te hijsen en u van de nodige uitleg en informatie te voorzien.

Hoe onderhoud ik mijn HOOVER Concepts®Textile Structure?

De lichtgewicht zeilen zijn eenvoudig te reinigen. Wij doen dit voor u. U kan uw zonnezeil professioneel laten reinigen en opnieuw laten coaten met een beschermende laag. U kan voor de reinigen van uw zeiloverkapping kiezen uit diverse types van onderhoud waarbij u van a tot z ontzorgd wordt. Is uw membraan gereinigd? Dan wordt deze netjes in de daarbij horende zeilzak bewaard. Dit kan bij u thuis of bij ons op het hoofdkantoor te Stabroek.

Welke service biedt HOOVER Concepts®? (herstelling, maar ook af en ophaalservice- stockage mogelijkheid,…)

Ook voor onderhoud en herstellingen van semipermanente zeiloverkapping of uw Permanent Textile Structure kan u beroep doen op het technische team van HOOVER Concepts®.

Geen zin om in het najaar zelf uw semipermanente zeiloverkapping af te halen en het zeil tijdens de wintermaanden zelf te stockeren? Geen probleem, wij doen dit graag voor u. En uiteraard staan wij ook voor u klaar om het zeil terug te plaatsen of om u te assisteren bij het terugplaatsen van uw zonnezeil. 

Hoe bedien ik mijn HOOVER Concepts® Textile Structure?

Bij de oplevering van uw zeiloverkapping staat ons team klaar om u van alle nodige uitleg te voorzien. Hoe wordt het zeil afgehaald? Hoe hangen we het zeil terug op en hoe brengen we er voldoende spanning op? Hoe werkt de beveiliging tegen overbelasting en wat te doen als deze in werking is getreden? Dit en nog veel meer leggen we uitgebreid uit tijdens de oplevering van uw zeiloverkapping. Op de instructievideo’s kunt u alles rustig opnieuw bekijken en doornemen, natuurlijk kan u ook altijd contact met ons opnemen.

Wat kost een HOOVER Concepts® Textile Structure?

De kost van uw zeiloverkapping of Textile Structure is van diverse factoren afhankelijk. Enerzijds het aantal bevestigingspunten én anderzijds het type bevestigingspunten. Daarnaast de grootte van de overkapping, de moeilijkheidsgraad van het snijplan en van de plaatsing. Voor een goed beeld van de mogelijkheden op uw locatie en voor het verkrijgen van een juiste prijsindicatie neemt u het best contact met ons op. Wij staan u graag en geheel vrijblijvend te woord.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een HOOVER Concepts® Textile Structure?

Door de manier waarop onze semipermanente zeiloverkappingen opgebouwd en geplaatst worden zijn de tot en met de fundering volledig afneembaar. Vandaar de term ‘semipermanent’. Hierdoor is deze veelal geheel vergunningsvrij te plaatsen.

Indien u twijfelt aan de mogelijkheden voor een vergunningsvrije overkapping met zeil op uw locatie neemt u het best vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen er u graag meer over.

Hoe lang duurt de productie van een HOOVER Concepts® Textile Structure?
De exacte doorlooptijd van een project is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom bespreken wij tevoren onze werkwijze en overleggen we in samenspraak met u onze aanpak van productie, datum voor 1ste installatie en de gewenste datum van oplevering van uw zeiloverkapping. Door het gemiddelde genomen rekenen wij met een doorlooptijd van zo’n 8 weken.
Welke kleuren zijn er beschikbaar?
HOOVER Concepts® Textile Structures werkt als enige leverancier gespecialiseerd in 3D zeiloverkappingen met verschillende merken en type doekmaterialen. De kleurkeuze is vrijwel onbeperkt, maar vraagt wel wat advies om tot de juiste beslissing te komen. Afhankelijk van uw wensen en de omvang van het project bepalen we in overleg type en kleur van het doekmateriaal. Niet elk doekmateriaal is hetzelfde. Ook het pigment van bepaalde kleuren is in sommige situaties niet of minder geschikt. We adviseren u hier graag over.

Staat uw vraag er niet tussen?

Kon u het antwoord op uw vraag niet vinden? Niet getreurd. Wij staan klaar om u te helpen.