Permanente zeiloverkappingen

Uniek voor scholen, bedrijven en openbare ruimten

Wat is een permanente zeiloverkapping?

Naast semipermanente overkappingen zijn we ook fabrikant, distributeur en monteur van permanente, industriële Textile Structures. Industriële zeiloverkappingen zijn enorm stevige, vaste constructies met een fundering in gewapend beton. Met de permanente zeilconstructie gaan we van windvast (tot 8 Beaufort) naar stormvast (tot 12 Beaufort) en een mogelijke sneeuwbalast van 30cm. 

Waarvoor worden permanente
zeiloverkappingen gebruikt?

Industriële of permanente overkappingen kennen veel toepassingen. Denk aan horecaterrassen, maar ook pleinen op recreatieparken en openbare plaatsen hebben baat bij een vaste, permanente zeilconstructie. 

Samen met u en uw team komen we tot een design, uniek aan uw wensen en de behoeften van de gewenste locatie. 

Licht in gewicht, lichtdoorlatend en waterdicht

Industriële membraanstructuren zijn lichtgewicht constructies vol schoonheid en elegantie. Het is de kunst om enorme afstanden te overbruggen met een minimale materiaaldikte, waarbij het design de krachten in het membraan volgt. Deze symbiose van vorm en structuur vermindert het gewicht, minimaliseert de hoeveelheid middelen en bespaart zo energie en kosten en creëert lichtovergoten, opvallende en indrukwekkende vormen van architectuur in membraanoverkappingen.

Schaduwdoek op maat toepassingen

Eigenschappen van een
industriële zeiloverkappingen

Alles op maat

HOOVER Concepts® maakt gebruik van hoogwaardige membranen (van gerenomeerde merken zoals Serge Ferrari en Mehler) en hebben een levensduur hebben van 15 tot 20 jaar, ongeacht de weersomstandigheden.

Uiteraard wordt ook de dragende constructie volledig op maat ontwikkeld en berekend. Deze kennis en knowhow hebben we allemaal inhouse zodat we u van A tot Z kunnen ontzorgen en u zeker bent van één contactpersoon gedurende het hele project.

Een internationaal project?

HOOVER Concepts® werkt en opereert vanuit België en Nederland. Maar ook voor internationale projecten kan u bij ons terecht. Zo zijn we actief in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en zelfs Bulgarije. Wij zijn landelijk vertegenwoordigd en werken per regio met lokale en zorgvuldig gekozen vakspecialisten. 

HOOVER Concepts®

Esthetiek en elegantie

Membraanstructuren hebben een uniek visueel karakter. Ze geven u als ontwerper, architect of ingenieur de mogelijkheid om te experimenteren met vormen vol schoonheid en elegantie die voldoen aan de hoogste esthetische eisen. Membraanstructuren zijn structureel geoptimaliseerd en zeer efficiënt. Het enorme bereik van overspanningscapaciteiten vereist minder primaire structuur en is dus zeer kosteneffectief. Ideaal voor duurzame bouwoplossingen. 

Eigenschappen van een permanente zeiloverkapping

Hoe is een permanente zeiloverkapping opgebouwd?

Een permanente Textile Structure is opgebouwd uit het membraan, de dragende constructie en het fundament. Gespannen zeiloverkappingen zijn gekromd tussen ondersteunende elementen die de stroom van spankrachten binnen het membraan weerspiegelen. Om stabiliteit aan een membraanstructuur te geven, is zadelvormige kromming noodzakelijk. De zogenaamde ‘anticlastische vervorming’ in combinatie met een aangebrachte voorspanning leidt tot een verstijving van het oppervlak en daarmee tot de gewenste en statisch berekenbare stijfheid. Hoe groter de vervorming, hoe lager de toegepaste voorbelastingskrachten, die uiteindelijk het gevolg zijn van de externe belasting zoals bijvoorbeeld wind en sneeuw. Dit proces noemen we formfinding en komt tot stand door de samenwerking tussen u als opdrachtgever, de architect, engineering en de zeilmakerij.

Stappen bij productie permanente zeiloverkapping

1. CONTACT

Gesprek op locatie:  Vaststellen van eisen en wensen, uitleg over werkwijze, gebruik van materialen en mogelijkheden. Inmeten van de huidige situatie en aanzet voor 3D-ontwerp inclusief schaduwsimulatie. 

2. OPMAAK 3D-STUDIE

3D studie en intekenen van de diverse ontwerpen en mogelijkheden. Nadien volgt een presentatie, uitleg en optimalisatie van de 3D-ontwerpen.

3. PRE-ENGINEERING

Ontwerpfase tot definitief design van de gehele constructie. Waaronder vormbepaling en spanningsanalyse, berekening van wind- en sneeuwbelastingen, rapportage van de resulterende krachten op de draagstructuur. 

4. ENGINEERING

Opmaak alle bouwplannen en werktekeningen.

5. PRODUCTIE

Productie van de onderliggende, dragende staalconstructie en membraan, proefopstelling en poedercoaten van de staalconstructie. 

6. MONTAGE EN OPLEVERING

Tot slot het plaatsen van de fundering, montage van de staalconstructie en het installeren en op spanning brengen van het membraan. 

Onderhoud en inspectie

Permanente HOOVER Concepts® Textile Structures vragen weinig onderhoud in vergelijking met een conventioneel gebouw van vergelijkbare omvang en oppervlakte. HOOVER Concepts® biedt in samenwerking met andere gespecialiseerde partners, een compleet assortiment van onderhoud, inspectie, reiniging, testen en reparatieservice en ondersteuning voor elke constructie. Meer weten?

Wil je meer weten over onze HYPAR?

Download dan onze GRATIS technische specificaties en enkele renders.