Zeiloverkapping terras

Onderhoud van een zeiloverkapping terras met HOOVER Concepts®

Een zeiloverkapping terras blijft aanzienlijk langer in topconditie wanneer deze zorgvuldig wordt onderhouden. Als u besluit om een zeildoek terras op maat bij HOOVER Concepts® aan te schaffen, kiest u voor een product van uitzonderlijke kwaliteit. Daarnaast is regelmatig onderhoud van essentieel belang voor het verlengen van de levensduur van uw overkapping.

Hoe vaak moet u een zeiloverkapping terras onderhouden?

Het is niet strikt vereist om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren aan uw zeildoek overkapping. Voor een optimale levensduur raden we aan om onderhoud eens in de 3 tot 5 jaar te overwegen. De weersomstandigheden dragen bij aan de opbouw van vuil en aanslag op de terrasoverkapping, wat uiteindelijk de levensduur kan beïnvloeden. Professioneel onderhoud biedt een effectieve manier om dit te voorkomen en de overkapping in topconditie te houden.

onderhoud zeiloverkapping
onderhoud HOOVER Concepts®

Onderhoud en opslag mogelijkheden HOOVER Concepts®

Voor herstellingen en onderhoud kan u steeds terecht bij HOOVER Concepts®. Kan u bovendien uw zeiloverkapping terras niet stockeren gedurende de wintermaanden? Of heeft u hulp nodig om het zeil opnieuw te plaatsen? Dit kan HOOVER Concepts® voor u oplossen!

Onderhoud zeiloverkapping terras

Ons technische team bij HOOVER Concepts® staat klaar om u te assisteren, niet alleen bij de installatie, maar ook bij het onderhoud en eventuele herstellingen van zowel semipermanente zeiloverkappingen als permanente Textile Structures. Wij zijn toegewijd aan het behouden van de kwaliteit en duurzaamheid van uw structuur, zodat u er langdurig van kunt genieten zonder zorgen over onderhouds- en herstelwerkzaamheden.
Onderhoud zeiloverkapping
Opslag zeiloverkapping

Opslag zeiloverkapping terras

Indien u geen tijd of zin heeft om zelf in het najaar uw semipermanente zeiloverkapping te demonteren en het zeil gedurende de wintermaanden op te slaan, dan kunt u gerust op ons rekenen. Wij nemen deze taak graag van u over. Bovendien zijn wij altijd beschikbaar om het zeil weer voor u te installeren of om u te assisteren bij het terugplaatsen van uw zonnezeil wanneer u dat wenst. Uw gemak en tevredenheid staan bij ons centraal.

levensduur zeiloverkapping

Verlenging levensduur door onderhoud

Bij HOOVER Concepts® begrijpen we dat uw exclusieve designoverkapping niets minder dan het beste verdient. Daarom bieden we uitstekend onderhoud om de levensduur maximaal te verlengen. Met ons zorgvuldige onderhoud kunt u gegarandeerd jarenlang genieten van uw terrasoverkapping. We herimpregneren het zeildoek om de waterdichtheid te behouden, waardoor u kunt blijven genieten van de luxe ervaring. Bovendien kunnen we het onderhoud van uw terrasoverkapping zeil op maat aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften. Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

HOOVER Concepts® helpt je graag verder!

Bij HOOVER Concepts® geloven we in directe ondersteuning en klantgerichte service. Of u nu vragen heeft of op zoek bent naar oplossingen voor uw projecten, ons team staat altijd voor u klaar. We zijn er om u te begeleiden, te adviseren en uw behoeften te vervullen. U kunt op ons rekenen voor betrouwbare en professionele assistentie. Neem dus gerust contact op!
HOOVER Concepts®
contact HOOVER Concepts®

Rechtstreeks contact met onze adviseurs

Onze toegewijde adviseurs zijn slechts een telefoontje of e-mailbericht van u verwijderd. Ze staan klaar om naar uw specifieke vereisten te luisteren en u te voorzien van gepersonaliseerd advies. Of het nu gaat om productinformatie, projectplanning of technische details, we bieden directe toegang tot de expertise die u nodig heeft.

HOOVER Concepts® komt ter plaatse

Bij HOOVER Concepts® begrijpen we dat een persoonlijk gesprek en een bezoek ter plaatse van belang is. Daarom bieden we de mogelijkheid voor professioneel advies op locatie. Onze experts komen graag naar uw projectlocatie om uw specifieke behoeften te beoordelen en op maat gemaakte oplossingen te bieden. We streven ernaar om u de best mogelijke service te bieden, direct op uw locatie.
HOOVER Concepts®

Andere veelgestelde vragen

Ben jij niet op zoek naar meer informatie over onderhoud, maar heb je een andere vraag? Bekijk dan zeker onze andere veelgestelde vragen! Misschien zit het antwoord op jouw vraag hier wel bij.

Kenmerkend voor een schaduwdoek – zoals deze makkelijk via internet besteld kunnen worden – is dat wanneer je deze doeken van hun bevestigingspunten haalt, ze volledig vlak zijn. Vergelijk het met een tapijt. Vlakke doeken hebben als eigenschap dat je er weinig of geen spanning kan opbrengen. Bij gebrek aan voorspanning krijg je een onstabiel karakter. Deze doeken zijn niet bestand tegen hevige regen en wind. In HOOVER Concepts® Textile Structures hebben een vorm die er van tevoren in geconfectioneerd werd. Haal je onze membranen van spanning dan hebben deze nog steeds dezelfde vorm. Door van tevoren vorm in het membraan te confectioneren, kunnen we het zeil op een veel hogere spanning brengen. Immers hoe meer spanning je er op brengt, hoe meer je het zeil in de vorm brengt waarin deze gemaakt is, hoe stabieler het zeil hangt. Deze voorspanning in combinatie met de vorm zorgt ervoor dat er stabiliteit gecreëerd wordt bij regen en wind. En dit maakt een groot verschil ten opzichte van een klassiek schaduwdoek.
Wij gebruiken alleen hoogwaardige textiel materialen. Indien u uw semipermanente zeiloverkapping tijdens de wintermaanden afhaalt en onderhoudt, heeft het lichtgewicht membraan een levensduur tussen de 10 en 12 jaar. De permanente zeiloverkapping van HOOVER Concepts® zijn tevens van hoogwaardig textiel materiaal en hebben een levensduur tot wel 20 jaar.

Ja. Door de spanning en de vorm zal het uw zeildoek geen water doorlaten. Bovendien heeft het doekmateriaal een weaving een heatsetting gehad, zodat de vezels nog dichter bij elkaar zitten zodat het doek 100% waterdicht wordt. Tot slot wordt het membraan van een coating voorzien welke hydrofoob, vuilafstotend en schimmelwerend is.

UVA en UVB straling van de zon kan zéér schadelijk zijn. Niet alleen kunnen ze roodheid en jeuk veroorzaken, in nog veel ergere gevallen veroorzaken ze een melanoom, de zwaarste vorm van huidkanker. Daarom zijn alle gebruikte doekmaterialen bij HOOVER Concept® voor meer dan 90% UVA en UVB beschermend en kunt u zorgeloos genieten van de zomer onder uw zeil overkapping of zonnezeil.
Hoover Concepts Textile® Structures ontwikkelt, produceert en plaatst semipermanente en permanente zeiloverkappingen. De semipermanente zeil overkappingen zijn lichtgewicht zeilstructuren. Het gebruikte doek weegt amper 270gr/m2 en is op eenvoudige wijze zelf af te halen en terug op te hangen. Door de minimalistische bouw en het lichtgewicht zeil, zijn de systemen beperkt in de krachten die ze aankunnen. Semipermanente zeiloverkappingen gaan tot 8 Beaufort en ook sneeuw dient meteen verwijderd te worden. De permanente zeil overkappingen zijn zeilstructuren speciaal ontworpen en gebouwd om alle weersomstandigheden te doorstaan. Het gebruikte textiel weegt tussen de 700 en 900gr/m2. Zij kunnen een windkracht 12 aan en zijn daarmee 100% stormbestendig. Bovebdien kunnen deze systemen een sneeuwbelasting aan van 30m/m2. Deze zeilen zijn niet verwijderbaar.
Nee. Wij plaatsen uw maatwerk zeiloverkapping van HOOVER Concepts® voor u. Ons gespecialiseerd team van montage-medewerkers doet dit. Wij voorzien eerst alle bevestigingsmaterialen zoals gevelbevestigingen, dakpunten, grondpunten en we plaatsen de schroeffundamenten voor het juist positioneren van de masten. Na het plaatsen hiervan worden alle zeilcoördinaten exact en digitaal ingemeten waarna onze afdeling engineering aan de slag gaat met het opmaken van de snijplannen. Eenmaal uw zeil geconfectioneerd is maken wij een afspraak met u voor de oplevering van uw zeiloverkapping. Ook dan zal een van onze service- en montagemedewerkers aanwezig zijn om de overkapping te hijsen en u van de nodige uitleg en informatie te voorzien.

Bij de oplevering van uw zeiloverkapping staat ons team klaar om u van alle nodige uitleg te voorzien. Hoe wordt het zeil afgehaald? Hoe hangen we het zeil terug op en hoe brengen we er voldoende spanning op? Hoe werkt de beveiliging tegen overbelasting en wat te doen als deze in werking is getreden? Dit en nog veel meer leggen we uitgebreid uit tijdens de oplevering van uw zeiloverkapping. Op de instructievideo’s kunt u alles rustig opnieuw bekijken en doornemen, natuurlijk kan u ook altijd contact met ons opnemen.

De kost van uw zeiloverkapping of Textile Structure is van diverse factoren afhankelijk. Enerzijds het aantal bevestigingspunten én anderzijds het type bevestigingspunten. Daarnaast de grootte van de overkapping, de moeilijkheidsgraad van het snijplan en van de plaatsing. Voor een goed beeld van de mogelijkheden op uw locatie en voor het verkrijgen van een juiste prijsindicatie neemt u het best contact met ons op. Wij staan u graag en geheel vrijblijvend te woord.

Door de manier waarop onze semipermanente zeiloverkappingen opgebouwd en geplaatst worden zijn de tot en met de fundering volledig afneembaar. Vandaar de term ‘semipermanent’. Hierdoor is deze veelal geheel vergunningsvrij te plaatsen.

Indien u twijfelt aan de mogelijkheden voor een vergunningsvrije overkapping met zeil op uw locatie neemt u het best vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen er u graag meer over.

De exacte doorlooptijd van een project is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom bespreken wij tevoren onze werkwijze en overleggen we in samenspraak met u onze aanpak van productie, datum voor 1ste installatie en de gewenste datum van oplevering van uw zeiloverkapping. Door het gemiddelde genomen rekenen wij met een doorlooptijd van zo’n 8 weken.

HOOVER Concepts® Textile Structures werkt als enige leverancier gespecialiseerd in 3D zeiloverkappingen met verschillende merken en type doekmaterialen. De kleurkeuze is vrijwel onbeperkt, maar vraagt wel wat advies om tot de juiste beslissing te komen. Afhankelijk van uw wensen en de omvang van het project bepalen we in overleg type en kleur van het doekmateriaal. Niet elk doekmateriaal is hetzelfde. Ook het pigment van bepaalde kleuren is in sommige situaties niet of minder geschikt. We adviseren u hier graag over.