Bekijk de video

Het verschil tussen een membraanoverkapping en klassiek schaduwdoek 

In de zoektocht naar de perfecte schaduwoplossing voor uw buitenruimte, loopt u waarschijnlijk aan tegen twee termen: membraanoverkapping en klassiek schaduwdoek. Maar wat onderscheidt deze twee en waarom zou het ene boven het andere kiezen? Het antwoord ligt in het fundament van ontwerp, stabiliteit en functionaliteit.

Klassiek schaduwdoek: eenvoud met beperkingen

Het klassieke schaduwdoek, dat u eenvoudig online kunt bestellen, is wat het lijkt, een plat doek zonder vorm of structuur. Haal het van zijn bevestigingspunten en het zal zich plat op de grond uitstrekken, net als een tafelkleed of tapijt. Deze vlakke eigenschap brengt enkele beperkingen met zich mee. Het doek kan niet voldoende op spanning worden gebracht, waardoor het gevoelig wordt voor windvlagen, wat het al snel een instabiel karakter geeft. En in het geval van regen, zelfs als u één punt naar beneden trekt, ontstaat er vaak een centraal ophopingspunt van water, vooral bij grotere oppervlaktes.

Klassiek schaduwdoek
Schaduwdoek HOOVER Concepts®

Membraanoverkapping: een ingenieuze balans tussen vorm en spanning

Het geheim achter een membraanoverkapping ligt in de kunst van het vormgeven. Het doek wordt niet zomaar op spanning gebracht, het wordt vooraf geconfectioneerd tot een specifieke vorm. Zelfs wanneer het doek van zijn bevestigingspunten wordt verwijderd, behoudt het dezelfde vorm als wanneer het onder spanning staat. Leg het op de grond en u zult zien dat het een kronkeling vertoont. Deze kunnen variëren van subtiel tot opvallend, maar het belangrijkste is dat ze stabiliteit bieden.

Deze stabiliteit komt voort uit een combinatie van spanning en vorm. De strakheid van het membraan zorgt ervoor dat wind wordt afgebogen, terwijl de ingebouwde vorm water naar lage punten leidt. Dit betekent dat u niet alleen uw waterdicht schaduwdoek kunt laten hangen in winderige omstandigheden, maar dat regenwater ook effectief wordt afgevoerd. Op deze manier biedt een schaduwdoek van HOOVER Concepts® bescherming tegen alle weersomstandigheden.

Functionele en esthetische schaduwdoeken bij HOOVER Concepts®

Door membraanarchitectuur toe te passen, streven we bij HOOVER Concepts® naar harmonie tussen functionaliteit en esthetiek. Het gaat niet alleen om het creëren van een stabiele en beschermende structuur, maar ook om het vormgeven van een visueel aantrekkelijke buitenruimte die voldoet aan uw specifieke wensen. Onze schaduwdoeken kunnen niet alleen gemaakt worden in verschillende vormen, maar ook in verschillende kleuren.Terwijl klassieke schaduwdoeken misschien verleidelijk zijn vanwege hun eenvoud, zorgen membraanoverkappingen voor een diepgaandere oplossing. Onze schaduwdoeken bieden een duurzame, stabiele en toch elegante beschutting voor uw buitenruimte en zorgen tegelijkertijd voor vorm en spanning.

Kortom, door de membraanarchitectuur van HOOVER Concepts® kan u genieten van het beste schaduwdoek voor uw buitenruimte!

Schaduwdoek HOOVER Concepts®

Neem contact op met
HOOVER Concepts® Textile Structures

Als u nog steeds twijfels heeft over de beste schaduwoplossing voor uw situatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met HOOVER Concepts®. Ons toegewijde team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing die past bij uw behoeften en stijl. Uw buitenruimte verdient niets minder dan het beste. U kan ook steeds onze veelgestelde vragen bekijken, want misschien staat uw vraag hier alvast tussen!

Bent u alvast overtuigd en wilt u graag meteen uw schaduwdoek kopen en laten maken met onze membraanarchitectuur? Vul snel uw gegevens in op onze website en wij contacteren u zo snel mogelijk om uw ideale beschutting voor uw buitenruimte te bespreken!