De voordelen van een carport zonnedoek met membraanstructuur

Wanneer u denkt aan het beschermen van uw voertuigen tegen schadelijke weersomstandigheden, komen traditionele opties zoals houten, stalen of betonnen carports wellicht in u op. Maar wat als we u vertellen dat er een eigentijdse, esthetisch aantrekkelijke alternatieve oplossing is? HOOVER Concepts® biedt zonnedoeken met membraanstructuur voor u carport – een moderne benadering van voertuigoverkappingen die zich onderscheidt door innovatie en veelzijdigheid.

De voordelen van een carport zonnedoek

Een carport zonnedoek is niet zomaar een zonnescherm, het biedt talloze voordelen voor de bescherming van uw wagen. Het is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het is een slimme en moderne keuze die niet alleen uw ruimte verbetert, maar ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst en kostenbesparingen oplevert.

Voordelen carport zonnedoek

Een zonnedoek voor een esthetisch aantrekkelijke carport

Zonnedoeken bieden een breed scala aan ontwerpmogelijkheden. Vraagt u zich af in welke verschillende kleuren en soorten schaduwdoeken HOOVER Concepts® aanbiedt? U kan uw kleur schaduwdoek volledig zelf bepalen en aanpassen aan uw omgeving of de stijl van uw huis. Dit betekent dat uw carport niet alleen functioneel is, maar ook een eigentijdse en elegante uitstraling heeft die naadloos in uw leefruimte past.
Zonnedoek

Een flexibel ontwerp bij HOOVER Concepts®

Hoewel de materialen kunnen variëren, blijft de toewijding aan duurzaamheid, functionaliteit en gebruiksgemak altijd consistent. Voor klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, selecteert HOOVER Concepts® materialen die garanties bieden voor de lange termijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke behoeften van het project en de klimatologische omstandigheden ter plaatse.
Zonnedoek

Lichtgewicht constructie zonnedoek

Het gebruik van lichte, duurzame materialen maakt de installatie van membraanstructuurcarports eenvoudig en kostenefficiënt. Dit maakt het ook mogelijk om de carport indien nodig te verplaatsen, waardoor het een flexibele investering is.

Zonnedoek

Een carport zonnedoek, een duurzame keuze

Hoogwaardige membraanmaterialen zijn bestand tegen diverse weersinvloeden, zoals regen, wind en schadelijke UV-straling. Hierdoor bieden membraanstructuurcarports een duurzame oplossing die lang meegaat zonder dat er regelmatig onderhoud nodig is.

Zonnedoek

Licht- en schaduweffecten

Het transparante membraan laat natuurlijk daglicht onder de carport binnen en biedt tegelijkertijd bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Afhankelijk van het gekozen membraan kunnen ook boeiende schaduweffecten worden gecreëerd, waardoor uw carport niet alleen functioneel is, maar ook een visueel spektakel biedt.

Zonnedoek

Een milieuvriendelijk alternatief

Membraanstructuren kunnen worden vervaardigd uit recyclebare en milieuvriendelijke materialen. Hierdoor kunt u niet alleen genieten van de voordelen van een moderne carport, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Zonnedoek

Kostenbesparend

Dankzij het lichte gewicht van de constructie en het snelle installatieproces kunnen membraanstructuurcarports kosteneffectiever zijn dan traditionele bouwmethoden. U bespaart niet alleen op de initiële kosten, maar mogelijk ook op lange termijn onderhoudskosten.

Zonnedoek

Verlengde levensduur

Een garage wordt vaak als een integraal onderdeel van een woning beschouwd en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, behalve voor het beschermen van uw auto. Een op maat gemaakte carport biedt een aantrekkelijk alternatief voor een garage. Het is een zeer functionele en esthetisch aantrekkelijke oplossing om uw voertuig op stijlvolle wijze te beschermen.

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar meer informatie? Heeft u alvast enkele vragen? Bekijk dan zeker eens onze FAQ. Misschien staat uw vraag hier al tussen. Kan u geen antwoord vinden op uw vraag? Aarzel niet om ons te contacteren indien u hulp nodig heeft.
Kenmerkend voor een schaduwdoek – zoals deze makkelijk via internet besteld kunnen worden – is dat wanneer je deze doeken van hun bevestigingspunten haalt, ze volledig vlak zijn. Vergelijk het met een tapijt. Vlakke doeken hebben als eigenschap dat je er weinig of geen spanning kan opbrengen. Bij gebrek aan voorspanning krijg je een onstabiel karakter. Deze doeken zijn niet bestand tegen hevige regen en wind. In HOOVER Concepts® Textile Structures hebben een vorm die er van tevoren in geconfectioneerd werd. Haal je onze membranen van spanning dan hebben deze nog steeds dezelfde vorm. Door van tevoren vorm in het membraan te confectioneren, kunnen we het zeil op een veel hogere spanning brengen. Immers hoe meer spanning je er op brengt, hoe meer je het zeil in de vorm brengt waarin deze gemaakt is, hoe stabieler het zeil hangt. Deze voorspanning in combinatie met de vorm zorgt ervoor dat er stabiliteit gecreëerd wordt bij regen en wind. En dit maakt een groot verschil ten opzichte van een klassiek schaduwdoek.
Wij gebruiken alleen hoogwaardige textiel materialen. Indien u uw semipermanente zeiloverkapping tijdens de wintermaanden afhaalt en onderhoudt, heeft het lichtgewicht membraan een levensduur tussen de 10 en 12 jaar. De permanente zeiloverkapping van HOOVER Concepts® zijn tevens van hoogwaardig textiel materiaal en hebben een levensduur tot wel 20 jaar.

Ja. Door de spanning en de vorm zal het uw zeildoek geen water doorlaten. Bovendien heeft het doekmateriaal een weaving een heatsetting gehad, zodat de vezels nog dichter bij elkaar zitten zodat het doek 100% waterdicht wordt. Tot slot wordt het membraan van een coating voorzien welke hydrofoob, vuilafstotend en schimmelwerend is.

UVA en UVB straling van de zon kan zéér schadelijk zijn. Niet alleen kunnen ze roodheid en jeuk veroorzaken, in nog veel ergere gevallen veroorzaken ze een melanoom, de zwaarste vorm van huidkanker. Daarom zijn alle gebruikte doekmaterialen bij HOOVER Concepts®<:sup> voor meer dan 90% UVA en UVB beschermend en kunt u zorgeloos genieten van de zomer onder uw zeil overkapping of zonnezeil.
Hoover Concepts Textile® Structures ontwikkelt, produceert en plaatst semipermanente en permanente zeiloverkappingen. De semipermanente zeil overkappingen zijn lichtgewicht zeilstructuren. Het gebruikte doek weegt amper 270gr/m2 en is op eenvoudige wijze zelf af te halen en terug op te hangen. Door de minimalistische bouw en het lichtgewicht zeil, zijn de systemen beperkt in de krachten die ze aankunnen. Semipermanente zeiloverkappingen gaan tot 8 Beaufort en ook sneeuw dient meteen verwijderd te worden. De permanente zeil overkappingen zijn zeilstructuren speciaal ontworpen en gebouwd om alle weersomstandigheden te doorstaan. Het gebruikte textiel weegt tussen de 700 en 900gr/m2. Zij kunnen een windkracht 12 aan en zijn daarmee 100% stormbestendig. Bovebdien kunnen deze systemen een sneeuwbelasting aan van 30m/m2. Deze zeilen zijn niet verwijderbaar.
Nee. Wij plaatsen uw maatwerk zeiloverkapping van HOOVER Concepts® voor u. Ons gespecialiseerd team van montage-medewerkers doet dit. Wij voorzien eerst alle bevestigingsmaterialen zoals gevelbevestigingen, dakpunten, grondpunten en we plaatsen de schroeffundamenten voor het juist positioneren van de masten. Na het plaatsen hiervan worden alle zeilcoördinaten exact en digitaal ingemeten waarna onze afdeling engineering aan de slag gaat met het opmaken van de snijplannen. Eenmaal uw zeil geconfectioneerd is maken wij een afspraak met u voor de oplevering van uw zeiloverkapping. Ook dan zal een van onze service- en montagemedewerkers aanwezig zijn om de overkapping te hijsen en u van de nodige uitleg en informatie te voorzien.

De lichtgewicht zeilen zijn eenvoudig te reinigen. Wij doen dit voor u. U kan uw zonnezeil professioneel laten reinigen en opnieuw laten coaten met een beschermende laag. U kan voor de reinigen van uw zeiloverkapping kiezen uit diverse types van onderhoud waarbij u van a tot z ontzorgd wordt. Is uw membraan gereinigd? Dan wordt deze netjes in de daarbij horende zeilzak bewaard. Dit kan bij u thuis of bij ons op het hoofdkantoor te Stabroek.

Ook voor onderhoud en herstellingen van semipermanente zeiloverkapping of uw Permanent Textile Structure kan u beroep doen op het technische team van HOOVER Concepts®.

Geen zin om in het najaar zelf uw semipermanente zeiloverkapping af te halen en het zeil tijdens de wintermaanden zelf te stockeren? Geen probleem, wij doen dit graag voor u. En uiteraard staan wij ook voor u klaar om het zeil terug te plaatsen of om u te assisteren bij het terugplaatsen van uw zonnezeil.

Bij de oplevering van uw zeiloverkapping staat ons team klaar om u van alle nodige uitleg te voorzien. Hoe wordt het zeil afgehaald? Hoe hangen we het zeil terug op en hoe brengen we er voldoende spanning op? Hoe werkt de beveiliging tegen overbelasting en wat te doen als deze in werking is getreden? Dit en nog veel meer leggen we uitgebreid uit tijdens de oplevering van uw zeiloverkapping. Op de instructievideo’s kunt u alles rustig opnieuw bekijken en doornemen, natuurlijk kan u ook altijd contact met ons opnemen.

De kost van uw zeiloverkapping of Textile Structure is van diverse factoren afhankelijk. Enerzijds het aantal bevestigingspunten én anderzijds het type bevestigingspunten. Daarnaast de grootte van de overkapping, de moeilijkheidsgraad van het snijplan en van de plaatsing. Voor een goed beeld van de mogelijkheden op uw locatie en voor het verkrijgen van een juiste prijsindicatie neemt u het best contact met ons op. Wij staan u graag en geheel vrijblijvend te woord.

Door de manier waarop onze semipermanente zeiloverkappingen opgebouwd en geplaatst worden zijn de tot en met de fundering volledig afneembaar. Vandaar de term ‘semipermanent’. Hierdoor is deze veelal geheel vergunningsvrij te plaatsen.

Indien u twijfelt aan de mogelijkheden voor een vergunningsvrije overkapping met zeil op uw locatie neemt u het best vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen er u graag meer over.

De exacte doorlooptijd van een project is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom bespreken wij tevoren onze werkwijze en overleggen we in samenspraak met u onze aanpak van productie, datum voor 1ste installatie en de gewenste datum van oplevering van uw zeiloverkapping. Door het gemiddelde genomen rekenen wij met een doorlooptijd van zo’n 8 weken.

HOOVER Concepts® Textile Structures werkt als enige leverancier gespecialiseerd in 3D zeiloverkappingen met verschillende merken en type doekmaterialen. De kleurkeuze is vrijwel onbeperkt, maar vraagt wel wat advies om tot de juiste beslissing te komen. Afhankelijk van uw wensen en de omvang van het project bepalen we in overleg type en kleur van het doekmateriaal. Niet elk doekmateriaal is hetzelfde. Ook het pigment van bepaalde kleuren is in sommige situaties niet of minder geschikt. We adviseren u hier graag over.