Bekijk de video

De juiste zonwering kiezen: tips van HOOVER Concepts®

Wilt u graag zonwering kopen, maar weet u niet goed welke zonwering de juiste keuze is? Bij HOOVER Concepts® worden er twee types zonwering aangeboden. Er bestaat niet zoiets als de beste zonwering. U kiest voor het systeem dat bij u past. We gaan verder in op de verschillende soorten zonwering en de voordelen die zij met zich meebrengen.

De types zonwering bij HOOVER Concepts®

Bij HOOVER Concepts® bieden we twee opmerkelijke zonwering oplossingen: de semipermanente en permanente zonwering. Elk van deze oplossingen heeft zijn eigen functionaliteit en unieke membraanarchitectuur.

Permanente overkapping met zeil
Schaduwdoek op maat toepassingen

De semipermanente zonwering

De semipermanente zonwering is een zeildoek dat bedoeld is om schaduw aan buitenruimtes te bieden. Dit lichtgewicht membraan , met een gewicht van slechts 270g/m², waardoor u de zonwering zelf gemakkelijk kan wegnemen of plaatsen bij veranderende weersomstandigheden.Dankzij een doordacht katrolsysteem verloopt de installatie en verwijdering van het zeildoek moeiteloos. De kracht van deze oplossing ligt in de minimalistische constructie , waarbij elk element een cruciale rol speelt bij het bereiken van indrukwekkende resultaten.Deze veelzijdige aanpak met semipermanente membraanarchitectuur is zeer populair bij diverse klanten. Particuliere huiseigenaren, onderwijsinstellingen zoals scholen en kinderdagverblijven hebben dit concept omarmd.Tijdens de koudere maanden kan het schaduwdoek eenvoudig worden verwijderd , waardoor de interieurs van voldoende lichtinval door de ramen kunnen genieten, alsook dat er voldoende warmte kan binnendringen.

De permanente zonwering

HOOVER Concepts® gaat een stap verder met hun permanente zonwering. Deze oplossing omvat een stevig membraan dat ongeveer 1000g/m² weegt. Deze terrasoverkapping is ontworpen om de slechtste weersomstandigheden te weerstaan, waaronder windkracht 12 en sneeuwbelasting tot wel 25cm/m².In tegenstelling tot de semipermanente zonwering vergt de permanente oplossing een robuuste infrastructuur. Het constructieproces omvat versterkte materialen en een nauwgezet ontwerp. De bevestiging aan de gevels van woningen vereist fundamenten van gewapend beton , wat bijdraagt aan de ongewone stabiliteit.

Bij de permanente zonwering is het niet mogelijk om het zeildoek even te verwijderen en weer te bevestigen. In plaats daarvan zijn deze structuren speciaal ontworpen om een breed scala aan weersomstandigheden te doorstaan en bieden bovendien langdurige bescherming.

Permanente zonwering
membraanarchitectuur zonwering

Vormgeven van membranen

Het fundament van de innovatie van HOOVER Concepts® ligt bij de membraanarchitectuur , waarbij membranen worden gevormd om een functionele en visueel indrukwekkende zonwering te creëren. Of u nu kiest de de semipermanente of de permanente zonwering, beide oplossingen belichamen de kunst van het vormgeven van membranen om een buitengewone ruimte te creëren die voor u werkt.

Balans tussen flexibiliteit en duurzaamheid

Uiteindelijk komt de keuze tussen deze twee opmerkelijke oplossingen neer op de balans tussen flexibiliteit en duurzaamheid, afhankelijk van de behoeften van de klant. De semipermanente aanpak biedt de vrijheid om aan te passen aan veranderende seizoenen, terwijl de permanente aanpak standvastige bescherming garandeert gedurende het hele jaar.

Een unieke zonwering met HOOVER Concepts®

Bij HOOVER Concepts® bieden we meer dan zomaar zonwering, we creëren een uniek schaduwdoek dat volledig is afgestemd op uw wensen . Onze op maat gemaakte zeiloverkappingen worden ontworpen in een driedimensionale omgeving, waarbij de perfecte balans tussen vorm en functionaliteit wordt bereikt. En dit altijd in samenspraak met u.Wanneer u tevreden bent met het ontwerp, gaan we over tot de productie van alle hardware voor uw zeiloverkapping. Dit gebeurt op onze eigen productielocatie in Stabroek, Antwerpen. We hechten niet alleen belang aan uw materiaal- en kleur voorkeuren , maar ook aan uw behoeften op het gebied van functionaliteit, gebruiksgemak en veiligheid.

Waterdicht zonnedoek

HOOVER Concepts® Textile Structures
staat voor u klaar

Bij HOOVER Concepts® begrijpen we dat elk project uniek is en specifieke behoeften heeft. Ons ervaren team van professionals is toegewijd aan het luisteren naar uw behoeften , uw doelen te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen voor te stellen die naadloos aansluiten bij uw visie.

Of u nu inzicht wilt krijgen in de voordelen van membraanarchitectuur, technische specificaties wilt begrijpen of gewoon wilt brainstormen over mogelijkheden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Of neem gerust een kijkje op onze pagina met veelgestelde vragen. Misschien vindt u daar meteen een antwoord terug!