Hoover Concepts

Industriële permanente textile structures

Licht in gewicht, lichtdoorlatend en waterdicht

Membraanstructuren zijn lichtgewicht constructies vol schoonheid en elegantie. Het is de kunst om enorme afstanden te overbruggen met een minimale materiaaldikte, waarbij het design de krachten in het membraan volgt. Deze symbiose van vorm en structuur vermindert het gewicht, minimaliseert de hoeveelheid middelen en bespaart zo energie en kosten en creëert lichtovergoten, opvallende en indrukwekkende vormen van architectuur in membraanoverkappingen.

Voordelen van een overkapping van textiel

Membraanstructuren, ook wel lichtgewichtstructuren genoemd, hebben een uniek visueel karakter en geven ontwerpers, architecten en ingenieurs de mogelijkheid om te experimenteren met vormen vol schoonheid en elegantie die voldoen aan de hoogste esthetische eisen. Membraanstructuren zijn structureel geoptimaliseerd en zeer efficiënt. Het enorme bereik van overspanningscapaciteiten vereist minder primaire structuur en is dus zeer kosteneffectief. Door deze besparingen en andere unieke eigenschappen zijn membraanstructuren ideaal voor duurzame bouwoplossingen.

De voordelen van membraanstructuren

Indien we een textieloverkapping vergelijken met traditionele vormen van overkappingen bieden de materialen welke wij gebruiken voor onze membraan constructies de eigenaren en beheerders van gebouwen veel kolomvrije en lichtovergoten ruimte, korte bouwtijd en snelle montage, lagere constructie- en onderhoudskosten en een zeer lange duurzaamheid. Membranen zijn extreem robuust, gaan lang mee, weersbestendig en bieden sterkte en duurzaamheid voor het materiaal. Membranen zijn geschikt voor allerlei klimaten, variërend van koud en droog tot warm en vochtig met een projectlevensduur van in sommige gevallen zelfs meer dan 20 jaar.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een Textile Structure op uw locatie? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.