Hoover Concepts

Wat is een Hoover Concepts textile structure

Maatwerk overkappingen van textiel zorgen voor sfeer, gezelligheid, comfort en een verlenging van het buitenleven.

Met ruim 14 jaar ervaring in ontwerp, techniek, productie en engineering is HOOVER Concepts® dé specialist in maatwerk zonnezeilen en zeiloverkappingen. Wij zijn uitermate kritisch, eigenzinnig en eerlijk, gecombineerd met een enorm creatieve geest. HOOVER Concepts® is voor België en Nederland de ontdekker van het inmiddels gekende 3D vormgegeven overkappingen van textiel. Membraanstructuren zijn in feite zeildoeken / zonnezeilen welke een kromming hebben in twee richtingen. Het membraan heeft een kromming welke wordt aangebracht door het doek in segmenten op te bouwen welke onderling verbonden worden door middel van las- en / of stiknaden.

Met onze (eigen) afdelingen productie, engineering, de wijze van bevestigingen en confectioneren van onze zeilen kunnen we inmiddels spreken van een volwaardig team van professionals die zich dag in, dag uit specialiseren in overkappingen van zeildoek. Ook wel Textile Structures genoemd.

Onze opdrachtgevers weten ons te vinden voor een diversiteit aan toepassingen. Hierbij valt te denken aan privé terrasoverkappingen, vrijstaande overkappingen, het overkappen voor een loungeplek, een vergunningsvrije carport overkapping, schaduwplekken op speelplaatsen en zandbakken, overkappingen op sportlocaties zoals golfbanen, entree– en bedrijfsmatige overkappingen en bovendien ook onze permanent textile structures voor horeca en openbare gelegenheden. Voor zowel kleine als grote projecten welke we geheel in eigen beheer efficiënt en snel kunnen uitvoeren. Engineering, productie, plaatsing, service èn onderhoud onder één dak. Wij werken vanuit eigen technische expertise, ervaring en het gebruik van gezond verstand. Hierbij streven wij naar een optimaal resultaat voor de klant in functionaliteit én esthetiek. Dat inspireert niet alleen onze klanten in de uiteindelijke oplossing, maar ook onszelf in innovatie, duurzaamheid, design en techniek!

Hoe wij over zeiloverkappingen denken?

Vaak krijgen wij de vraag voor een schaduwdoek of voor een zonnezeil. De aanschaf van een zonnezeil of zeiloverkapping lijkt vaak erg eenvoudig. Toch is het dat niet! Wat veelal gezien wordt als ‘eenvoudig te plaatsen’ vergt tegenwoordig veel meer een conceptuele aanpak en een doordachte denk- en werkwijze. Een conceptuele aanpak middels een vooraf gekend 3D design waarbij u meegenomen wordt in de mogelijkheden voor uw locatie. Wij willen u graag wegwijs maken in alle facetten waarmee rekening gehouden dient te worden bij de aanschaf van een op maat ontworpen zeiloverkapping, een optimale regenwering, een juiste afwatering, windvastheid van een zeiloverkapping, esthetiek, functionaliteit, veiligheid voor mens, dier en omgeving als ook voor het gebruiksgemak van de gehele zeildoek overkapping.

Waarom wij een paar stappen harder lopen?

Voor HOOVER Concepts® staat de wens van de klant centraal en op nummer één! Elke dag opnieuw krijgen wij het vertrouwen van vele nieuwe klanten om een 3D ontwerp voor hun terras of locatie ten behoeve van een 3-dimensionale zeiloverkapping, te mogen uitwerken. In een persoonlijk gesprek geeft de klant ons de informatie welke wij nodig hebben om écht een maatwerk overkapping te kunnen leveren en aan hun wensen en verwachtingen te voldoen. Wij geven niet enkel en alleen een advies maar werken samen met de klant mee aan het uiteindelijke resultaat. Vertrouwen van onze opdrachtgevers is essentieel en krijgen we niet voor niets. Daarom lopen wij een paar stappen harder om dit vertrouwen ook echt te verkrijgen én te behouden. Een goede relatie met onze klanten houdt ons daarbij in vorm en herinnert ons dagdagelijks aan de dingen waar we goed in zijn. Namelijk het ontwerpen, produceren, monteren, installeren en onderhouden van topkwaliteit in (semi-) permanente zonnezeilen en zeiloverkappingen!

Dé specialist in zonnezeilen en zeiloverkappingen

HOOVER Concepts® is door alle kennis en ervaring dé specialist in zonnezeilen en zeiloverkappingen. Tevens is het ontwerpen, produceren, plaatsen, installeren en onderhouden van zonnezeilen en zeiloverkappingen onze core business. Tevens zijn we naast België ook in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk èn Bulgarije vertegenwoordigd en werken we per regio met locale vakspecialisten. Heeft u een project in het buitenland? Dan vormt dat voor HOOVER Concepts® geen enkel probleem om het project uit te voeren en te realiseren.

14 jaar ervaring op het gebied van zonnezeilen en zeiloverkappingen

HOOVER Concepts® heeft ruim 14 jaar ervaring op het gebied van semi-permanente zonnezeilen en zeiloverkappingen, en is daardoor dé specialist op het gebied van exclusieve design overkappingen. Door onze jarenlange ervaring kan HOOVER Concepts® uw terras of loungeplek voorzien van de eyecatcher in uw tuin of terras. Een droge plek, beschermd tegen zon, regen en wind waarin het heerlijk vertoeven is. Iedere  textieloverkapping wordt in onze eigen productielocatie geheel op maat en uniek gemaakt voor u. Geen enkel ontwerp is hetzelfde. Wij gaan altijd uit van maatwerk. Daarbij staan uw wensen en eisen in functionaliteit centraal en vormen die gegevens het uitgangspunt voor het uiteindelijke ontwerp.

Uiterst duurzame en hoogwaardige materialen

Het klinkt als een cliché als we vermelden dat onze organisatie veel waarde aan hecht aan de kwaliteit van onze producten. Wij werken uitsluitend met zéér duurzame en hoogwaardige materialen, masten en gevelbevestigingen. Veelal terug te vinden in de top van de maritieme wereld. Ook àl onze bevestigingsmaterialen zijn in RVS/A4 kwaliteit. Daarnaast werken wij uitsluitend met HARKEN katrollen, KRINNER schroeffundamenten en met 100% Samson Dyneema lijnen. Voor onze masten werken wij graag met ons eigen gepatenteerd aluminium profiel. Tevens zijn ook RVS316 masten of zelfs stalen masten mogelijk welke wij, indien gewenst, in vrijwel iedere RAL-kleur kunnen poedercoaten. Zelfs een wrapping met een ‘wood-look’ folie behoort tot de mogelijkheden om een natuurlijke uitstraling te verkrijgen in bijvoorbeeld een groenrijke of bosrijke omgeving.

Bestand tegen (bijna) alle weersomstandigheden

Door de samensmelting van al deze duurzame materialen zijn onze zeildoek overkappingen bestand tegen (bijna) alle weersomstandigheden evenzeer tegen een windkracht tot 8 Beaufort. En zelfs indien u een Textile Structure zou wensen die ècht tegen een windkracht 12 kan èn bovendien tot 30cm sneeuw belast kan worden heeft HOOVER Concepts® met haar Industrieel permanente zeilstructuren voor elk project een passende oplossing. Informeer gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden op uw locatie en de verschillen tussen een semi-permanente zeiloverkapping en een permanente Textile Structure. Ook wel membraanoverkapping genoemd.

Wilt u meer weten over HOOVER Concepts®, onze werkwijze of over de aanschaf van een op maat gemaate overkapping van textiel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons team is u graag van dienst en wij helpen u graag persoonlijk verder.