Hoover Concepts

Horeca

Voeg je koptekst tekst hier toe

HOOVER Concepts® heeft in de afgelopen jaren zeer veevuldig en een grote diversiteit van horeca-terrassen voorzien van een op maat gemaakte, en vaak ook vergunningsvrije overkapping van textiel. Er zijn veel voordelen voor de horeca om hun terras te voorzien van een zeiloverkapping in plaats van een traditionele vorm van zonwering zoals een parasol. Enkele voordelen zijn:

Een van de grote voordelen van een HOOVER Concepts® Textile Structure is dat ze in bijna alle weersomstandigheden toepasbaar zijn. Onze horeca klanten hoeven zich geen zorgen meer te maken voor het snel weg halen van ingedekt tafelservies of het snel in- en uitklappen van parasols bij een plotselinge harde wind en/of regenbui. Een overkapping van textiel is volledig waterafstotend. In de ontwerpfase houden we er rekening mee waar regenwater naar toe geleid kan of moet worden. Al onze zeiloverkappingen worden per snijbaan dakpansgewijs geconfectioneerd waardoor regenwater niet tussen de naden door kan komen. Door een groot verval tussen hoge en lage punten èn de waterafstotende coating wordt regenwater snel afgevoerd. Tevens zorgt regenwater dat opliggend vuil van bijvoorbeeld vogelpoep, bladval, zand of fijnstof verwijderd wordt.

Bescherming tegen zon en lichtinval

Onze zeildoekmaterialen bieden een volledige bescherming tegen UV-A en UV-B. Afhankelijk van de gekozen kleur zal het textiel zo’n 99% van de straling blokkeren en toch, met uitzondering van de meest donkere kleuren, lichtdoorlatend zijn. Tijdens de ontwerpfase houden wij rekening met de plaatsen waar u schaduw wenst en op welke plaatsen u juist meer zon of lichtinval wenst. Het behoud van natuurlijk lichtinval heeft als voordeel dat u geen extra kunstmatig licht (binnen of buiten) aan moet doen.

Hoover Concepts 19

Is een zeiloverkapping voor horeca zonder vergunning te plaatsen?

Ja vaak wel! Alle semi-permanente textieloverkappingen van HOOVER Concepts® worden geplaatst met schroeffundamenten waarin de masten geplaatst worden. Dat betekent dat er géén beton bij komt kijken. Dat maakt dat àlle elementen verwijderbaar zijn van fundamenten tot en met masten en zelfs het “dak” van de constructie : het membraan zelf. Dat betekent dat het vrijwel altijd mogelijk is om een zeiloverkapping op elke horeca gelegenheid te plaatsen terwijl deze in de meeste gevallen dezelfde voordelen heeft als een vaste overkapping waar wèl een vergunning voor vereist is.

Wat kost een horeca overkapping van textiel?

Dat is wellicht de meest gestelde vraag en ook het meest lastig te beantwoorden. De uiteindelijke prijsopbouw is van zeer veel factoren afhankelijk. Zo dient er eerst een ontwerpfase opgestart te worden waarbij alle mogelijkheden en wensen naar design, schaduwpatronen, te respecteren zichtlijnen en looppaden etcetera gerespecteerd worden. Eenmaal er een finaal ontwerp tot stand is gekomen is de prijsopbouw van de zeiloervakpping niet enkel afhankelijk van de uiteindelijke oppervlakte maar zeker ook van het aantal bevestigingsmaterialen èn het type bevestigingsmaterialen. De prijsopbouw bespreken wij ter plaatse. Open, eerlijk en transparant.

Bent u benieuwd naar onze eerdere realisaties of wilt u misschien eens een van onze eerdere klanten spreken? Kijk dan hier voor enkele horeca referentieprojecten van HOOVER Concepts® Textile Structures. Wij brengen u graag met hen in contact.