Hoover Concepts

Installatie, onderhoud en inspectie

Installatie

In het begin van het installatieproces moet een plan worden ontwikkeld hoe het uiteindelijke membraan te installeren. Dit proces is altijd een vast onderdeel van het engineeringsproces om de juiste bevestigingspunten en de monteerbare maat van de membraanstukken te verkrijgen. Installatie van pneumatisch of mechanisch gespannen constructies vereist speciale vakkennis en ervaring. De belastingen die moeten worden aangepast aan de draagconstructie vereisen vaak aanvullende statische berekeningen voor de installatiestappen ten opzichte van de draagconstructie.

Tijdens de installatie moet het ter plaatse geleverde materiaal op de juiste manier worden behandeld om schade te voorkomen. Met behulp van de benodigde kranen en spaninrichtingen worden de membraanelementen eerst op de daarvoor bestemde punten van de constructie bevestigd en vervolgens stapsgewijs opgespannen. Ten slotte moet de ontworpen spanning van de constructie worden gecontroleerd. Atmosferische blootstelling is een belangrijk element met betrekking tot de uitvoering van de montage. Bij harde wind of lage temperaturen is de montage van de relatief lichtgewicht membraanoppervlakken nauwelijks mogelijk en moet worden gestopt om schade aan zowel de constructie zelf of lichamelijk letsel van de installateurs te voorkomen. HOOVER Concepts® is bij iedere plaatsing voor mens, omgeving en materiaal.

Onderhoud en inspectie

De onderhoudskosten van een conventioneel gebouw kunnen tijdens de levensduur de bouwkosten van het gebouw ver overschrijden. Daarentegen vergen permanente HOOVER Concepts® Textile Structures relatief weinig onderhoud in vergelijking met een conventioneel gebouw van vergelijkbare omvang en oppervlakte. HOOVER Concepts® biedt in samenwerking met andere gespecialiseerde partners, een compleet assortiment van onderhoud, inspectie, reiniging, testen en reparatieservice en ondersteuning voor elk van onze constructies.

Hoover Concepts 14

“Voor service en garantie zijn veel bedrijven met vakantie”… Een gekende spreuk en helaas ook vaak van toepassing. Hoover Concepts werkt met een toegewijd team dat al het jaarlijks onderhoud voor u geheel kan ontzorgen. Afhalen van zeilen, reinigen en coating, het technisch nazien van de constructie, eventueel noodzakelijke herstellingen, winteropslag van zeilen en het retour plaatsen ervan doet Hoover Concepts allemaal in eigen beheer. Heeft u behoefte aan informatie over de mogelijkheden hieromtrent? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.