Hoover Concepts

Industrieel

Textielarchitectuur is dé esthetiek van lichtheid in vorm en gewicht!

Moderne membraanconstructies hebben nieuwe normen gesteld in de architectuur. Textile Structures bieden vandaag de dag spannende en innovatieve ontwerpmogelijkheden. Aantrekkelijke en onconventionele vormen gecombineerd met het gebruik van licht maken textielconstructies echte eyecatchers in de verschillende gebieden waar grote textielconstructies worden gebruikt.

Het hoogste niveau van esthetiek, doorschijnendheid en lichtheid van membraanstructuren is een bron van fascinatie voor iedereen. Korte uitvoeringstijd, lange levensduur en kostenbesparende implementatie zijn aantrekkelijke kenmerken van de membraanstructuren.

Onze jarenlange ervaring wordt naar onze klanten gebracht in de vorm van de hoogste expertise en biedt zo perfecte oplossingen op maat.

HOOVER Concepts® is de énige organisatie in de BeNeLux die zich 100% concentreert op zogenaamde  semi-permanente lichtgewicht Textile Structures èn op de permanente, meer industriële Textile Structures. Indien u wat onderzoek doet naar dergelijke oplossingen zult u een veelvoud van benamingen tegen komen zoals schaduwdoeken, zonnezeilen, zeiloverkappingen, tensile structures, textile roofs, membrane structures, architectural structures, tensile mebranes etc. Het is belangrijk te vermelden dat vrijwel al deze benamingen min of meer verwijzen naar eenzelfde type oplossing. Echter zijn er zéér veel, en bovendien onderling, zeer grote verschillen. Niet enkel in functionaliteit en gebruik. Zeker ook naar technische mogelijkheden en beperkingen.

Materialen in textielarchitectuur

Vlakke, flexibele en dunwandige materialen worden membranen genoemd, die twee- of driedimensionele oppervlakken vormen door voorspankrachten die aan de randen worden geïntroduceerd. Voor de projecten van Hoover Concepts is materiaalkeuze afhankelijk van de toepassing, functionaliteit en de gewenste esthetiek, maar ook van factoren zoals lichttransmissie, knikgedrag en kosten. In veel gevallen speelt bij de aankoop zelfs de verwijderbaarheid van het membraan een grote rol als ook de ecologische en economische bouwmethodiek van een Hoover Concepts Textile Structure.

Onze gebieden in architecture van Textile Structures

De aantrekkingskracht van Textile Structures ligt in de organische vorm van de gehele verticale en horizontale constructie. De vormen zijn gemaakt van dubbelgekromde oppervlakken en worden veelal handmatig, soms mechanisch voorgespannen of pneumatisch gestabiliseerd. Een en ander is afhankelijk van het doel, functionaliteit en oppervlakte van het membraan.

Op het gebied van textielarchitectuur zijn er zeer uiteenlopende en verschillende constructieprincipes zoals zeilen, boogdaken, spanzeilen, tent-, paraplu- of bandenconstructies mogelijk. Of het nu gaat om vaste of opvouwbare membranen om terrassen, speelpleinen, stadions, atria of gevels te overspannen. Op al deze vlakken heeft Hoover Concepts alle benodigde kennis, techniek èn de juiste medewerkers in huis.

Wenst u meer informatie en een antwoord op uw vragen? Ons team van specialisten staat u graag en geheel vrijblijvend te woord en geven u direct inzage in de mogelijkheden en prijsopbouw van úw project. Wenst u een online meeting en een 3D presentatie? Boek dan gelijk een afspraak in via info@hooverconcepts.com