Hoover Concepts

Realisaties

Van traditioneel naar trendy.
En van trendy naar volwassenheid!

Binnen HOOVER Concepts® kunnen we spreken van een enorm aanwezige ervaring in op maat gemaakte zeiloverkappingen, exclusieve zonnezeilen en Textile Structures. De basis van deze ervaring ligt al aan het begin van het huidige millenium. Destijds werden textieloverkappingen gezien als ‘trendy’. Vandaag de dag zien we onze textieloverkappingen meer en meer terug in het dagelijks leven. Niet enkel bij particuliere klanten maar zeker ook op scholen, kinderdagverblijven, zorgcentra, horeca, gemeentes en overheidsgebouwen als ook in een meer B2B omgeving. Vaak als entree of unieke eye-catcher. Veelvuldig realiseren wij onze zeiloverkappingen bij sport- en recreatiegebieden, hotels, spa & wellness-locaties maar ook als openbare overkapping in stadsparken en begraafplaatsen. En niet te vergeten bij alsmaar meer festivals zien we de op maat gemaakte 3-dimensioneel gevormde Textile Structures verschijnen. HOOVER Concepts® merkt ook dat de vraag vanuit tuinarchitecten en industrieel architecten alsmaar toe aan het nemen is om een textieloverkapping in een nieuwe of bestaande omgeving te integreren.

De design overkappingen van textiel zijn eenvoudigweg een volwassen product geworden en bijna niet meer weg te denken in de vorm van overkapping als zon-, regen- en vuilwering. Daarmee kunnen we stellen dat een op maat gemaakte zeiloverkapping van HOOVER Concepts® gezien mag worden als hèt alternatief traditionele vormen van zonwering en overkappingen. Doordat de meeste van onze realisaties een semi-permanent karakter hebben zijn ze ook overwegend geheel als vergunningsvrije overkapping te plaatsen.

De beperkingen van Overkappingen van Textiel

HOOVER Concepts® is absoluut niet de grondlegger van design textieloverkappingen. De geschiedenis van het ontstaan ligt al ver vóór de oprichting van ons bedrijf. Wèl kunnen we stellen dat HOOVER Concepts® in Nederland èn België het bedrijf is met het langste bestaansrecht en de meeste ervaring. Er is geen enkel bedrijf in de BeNeLux dat meer ervaring heeft of meer gespecialiseerd is op het gebied van semi-permanente en permanente Textile Structures. Ondanks onze specialisatie en (praktische) ervaring weten wij als geen ander dat er aan semi-permanente zeiloverkappingen ook beperkingen zijn waar andere leveranciers met vergelijkbare oplossingen aan voorbij gaan. Laat u niets wijs maken over stormvastheid van lichtgewicht constructies tot 10 of zelfs 12 Beaufort! Dat kan niet en het bestaat ook helemaal niet. Ook een sneeuwbelasting heeft beperkingen bij deze zogenaamde “light-weight” membrane structures. Laat u dus zeker ook informeren door de specialisten van HOOVER Concepts® alvorens een beslissing te nemen voor de aanschaf van een maatwerk overkapping van textiel. Wij houden van open en eerlijke communicatie en zullen u te allen tijde van een eerlijk en juist advies voorzien.