Concept

HOOVER Concepts Textile Structures

Wat zijn Textile Structures of zeiloverkappingen?

HOOVER Concepts is in België en Nederland de ontdekker van Texile Structures: overkappingen van textiel die 3D zijn vormgegeven. Textile Structures zijn zeildoeken met een kromming in twee richtingen. Die kromming ontstaat door het doek in verschillende segmenten op te bouwen en te verbinden door las- of stiknaden.

Wat is het verschil met een klassiek schaduwdoek?

Bij een HOOVER Concepts Textile Structure is er een vorm ingebouwd in het zeil tijdens het confectioneren van het doek. Dankzij de ingebouwde vorm kan het zeil op een veel grotere spanning worden gebracht.

Het is de combinatie tussen de spanning en de vorm die zorgt voor de stabiliteit van het doek bij regen en wind. De wind wordt afgebogen dankzij de spanning, het regenwater glijdt naar de lage punten dankzij de vorm. 

Wat zijn de eigenschappen van
HOOVER Concepts Textile Structures?

Twee toepassingen: permanent en semipermanent

HOOVER Concepts is de enige specialist in zowel permanente als semipermanente Textile Structures.  De permanente zeildoeken zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, terwijl de semipermanente zeildoeken juist de flexibiliteit bieden om ‘s winters afgehaald te worden zodat er meer zon binnen kan.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? We verzamelden de antwoorden op onze veelgestelde vragen voor u op onze FAQ-pagina.

Staat uw vraag niet bij de FAQ? Stuur ons gerust een berichtje. Wij helpen u graag verder.

AFSPRAAK MAKEN?

In samenwerking met lokale partners zijn wij in staat om over de BeNeLux grenzen onze projecten te leveren èn ten behoeve van installatie met eigen bouwteams te realiseren. Zo heeft HOOVER Concepts® in de afgelopen jaren meerdere projecten van onze semi-permanente zeiloverkappingen en permanente Textile Structures gerealiseerd in onder meer Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en zelfs in Bulgarije.

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact op met u.