Hoover Concepts

Concept en werkwijze

HOOVER Concepts® is al méér dan 14 jaar een succesverhaal!

Ruim veertien jaar geleden werden de eerste funderingen gelegd in de bouw en ontwikkeling naar een eigen revolutionair zonnezeilsysteem van HOOVER Concepts®. Geïnspireerd door de zonnezeilen die toen heel populair waren in Australië en Zuid-Afrika ging onze toenmalige ingenieur aan de slag om zo een nieuw soort zonnezeil en zonnezeilsysteem te introduceren. Een systeem dat de grillen van ons klimaat aan kan. Dus niet alleen schaduw, maar ook een optimale afwatering en windvastheid (tot 8 beaufort). Inmiddels zijn de zeiloverkappingen van HOOVER Concepts® tot in de puntjes uitgewerkt in design, duurzaamheid en techniek. Met deze knowhow is HOOVER Concepts® als geen ander in staat om de béste en meest exclusieve semi-permanente zonnezeilen en permanente zeiloverkappingen te ontwerpen en te bouwen. Onze zeiloverkappingen vormen daarmee een perfecte harmonie tussen kwaliteit, duurzaamheid, creativiteit en esthetiek.

CONCEPT

HOOVER Concepts® ontwikkelt, produceert en levert exclusieve, op maat gemaakte design zeiloverkappingen. Onze overkappingen zorgen enerzijds voor een optimale bescherming tegen de zon met daarbij een optimaal schaduwpatroon, anderzijds bieden ze door hun structuur ook bescherming tegen regen en wind (tot 8 Beaufort). Elke ontwerp is uniek en individueel ingericht naar de wensen en behoeften van onze klanten. In nauwe samenwerking met onze afdeling Design en Engineering, wordt u meegenomen naar een 3D visualisatie waarin de locatie en omgeving waarvoor u een oplossing zoekt wordt weergegeven. In deze 3D visualisatie wordt er samen met u ontwerpen ingetekend zodat u in staat bent zèlf te bepalen wat het uiteindelijke design wordt, welke architecturale lijnen gerespecteerd dienen te worden en wat het uiteindelijke schaduwpatroon wordt hetgeen wij middels ons ontwerpprogramma over alle maanden, alle dagen en 24 uur per dag kunnen tonen. Doordat wij alle benodigde kennis, technologie en engineering in huis hebben zijn de mogelijkheden onbegrensd. Of het nu gaat om een semi-permanente zeiloverkapping van 25m2 of een van permanente zeilstructuur van 2.500m2. Bij HOOVER Concepts bent u àltijd aan het juiste adres. Niet voor niets zijn wij dé specialist in op maat gemaakte zeiloverkappingen.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden om een 3D ontwerp op te laten maken. Indien gewenst en van toepassing komt één van onze Design Adviseurs graag bij u langs om de mogelijkheden en toepassingen te bespreken. Zo zult u direct ervaren waarin de zeiloverkappingen en zonnezeilen van Hoover Concepts zich onderscheiden ten opzichte van conventionele oplossingen voor zon- en regenwering. Ter plaatse kunnen we de ontwerpen bespreken en geheel naar wens aanpassen. Zo bent en blijft u zelf de regie in handen houden van hetgeen u wel, of juist niet wenselijk vindt.

WERKWIJZE

In een vrijblijvend persoonlijk gesprek wordt geluisterd naar uw wensen, eisen en behoeften ten aanzien van de oplossing die u zoekt. Vervolgens wordt samen met u besproken wat de mogelijkheden zijn van Hoover Concepts® Textile Structures om hier een invulling aan te geven. In samenwerking met onze afdeling Design & Engineering maken we een realistische 3D visualisatie van uw omgeving. De eerste voorstudie van mogelijke oplossingen die aansluiten bij uw wensen wordt dan gestart. In een vervolgafspraak worden de eerste 3D ontwerpen van de textieloverkappingen gepresenteerd en samen met u uitgebreid besproken qua functionaliteit, design, esthetiek en gebruiksgemak.

Een finaal ontwerp voor een op maat gemaakte zeiloverkapping komt niet zomaar tot stand. In de ontwerpfase van elk nieuw project houden we naast een optimaal schaduwpatroon ook rekening met persoonlijk belangrijke zaken zoals:

Vanaf het eerste contact tot en met de uiteindelijke realisatie en plaatsing van uw overkapping, volgen wij elke project met ons eigen team en ter plaatse op. Ook de nazorg, service en garantie van uw zonnezeil en zeiloverkapping wordt door ons eigen teamleden geheel in eigen beheer opgevolgd en verzorgd. Ook nà uw aankoop ontzorgen wij u volledig zodat u elk seizoen ten volle kunt genieten van uw op maat gemaakte overkapping van zeil.

De aankoop van een design zeiloverkapping

Veel van ons klanten gaan via internet op zoek naar een geschikte oplossing van een maatwerk overkapping voor hun locatie. Door de grote verscheidenheid van mogelijkheden, als ook de meest uiteenlopende soorten van leveranciers en bijhorende prijzen is het voor een klant vaak lastig kiezen. Het is vaak zelfs moeilijk om de juiste indruk te krijgen. Hoover Concepts® begeleidt haar klanten graag in dit gehele proces vanaf het eerste contact tot en met de finale installatie èn after-sales van het uw op maat gemaakte membraan overkapping.

Prijsindicatie

Veelal vindt er eerst een telefonisch contact plaats waarbij we kunnen luisten naar de wensen op en ten behoeve van uw locatie. Het is daarbij erg handig indien we tevoren al een beeld en indruk hebben kunnen krijgen van de omgeving. Door het gemiddelde genomen dient u rekening te houden met een prijs welke vergelijkbaar is met een alternatieve (vaste) vorm van overkapping. Aangezien elk project geheel maatwerk betreft is het tevoren heel erg moeilijk een richtprijs te geven. Foto’s en maatvoeringen helpen daar zeer zeker bij om tot goede antwoorden op uw vragen te kunnen komen. Hoe meer foto’s des te betere indruk wij hebben van de mogelijkheden en eventuele beperkingen. 

Een eventuele omschrijving van de oplossing welke u zoekt of voor ogen heeft helpt daarbij. De foto’s voor uw project kunt u hier uploaden. Aan de hand hiervan kunnen we u een meer gerichte prijsindicatie geven zodat u gelijk weet waar u aan toe bent.

Afspraak

Eén van onze specialisten komt bij u ter plaatse om uw wensen verder te bespreken en samen met u de mogelijkheden te bespreken. Soms hebben onze klanten tevoren al een beeld van hetgeen zij zoeken. Onze Design Adviseur zal u van een eerlijk en passend antwoord voorzien betreffende de maatwerk oplossingen en zal er eerlijk over zijn indien er zaken opgemerkt worden welke technisch niet of beperkt haalbaar zijn. Vrijwel alles is mogelijk om tot een maatwerk zeiloverkapping te komen zolang we de technische haalbaarheid maar blijven toetsen aan ervaring èn praktijk.

3D ontwerp op maat

Alle ontwerpen van HOOVER Concepts® worden in-house en door ons eigen mensen gemaakt. Uw omgeving wordt vertaald naar een 3-dimensionale waarheidsgetrouwe tekening. De maatvoering is exact en de omgeving wordt in de juiste noord-zuid-as geplaatst zodat we een exacte schaduwsimulatie kunnen tonen van uw locatie op aarde ten opzichte van de stand van de zon. De verschillende mogelijkheden worden visueel inzichtelijk gemaakt. Wij houden daarbij rekening met de functionele en esthetische wensen zoals we die tijdens de eerste afspraak hebben besproken. De verschillende ontwerpen komen we in de volgende fase bij u op locatie presenteren. Ter plaatse kunnen we ze overlopen en indien gewenst nog geheel naar wens en smaak aanpassen. Zo houdt u zelf de leiding in deze spannende en uitdagende fase om tot een ontwerp te komen dat het best aansluit bij uw wensen in design, functionaliteit èn budget. Zo werken we samen toe naar het beste resultaat en voorkomen wij dat u achteraf ontevreden zou zijn over de ontwerpfase. Indien alle wensen in het finale ontwerp zijn verwerkt presenteren wij u op basis van een open calcuatie ons prijsvoorstel. Na uw goedkeuring starten wij de productie van alle hardware materialen op en plannen we een afspraak ten behoeve van de eerste plaatsing.

Productie van de constructie

HOOVER Concepts® starten wij eerst de voorbereiding op voor alle werktekeningen ten behoeve van de productie van uw zeiloverkapping als ook de voorbereinding van de productietekeningen. Hierbij houden we rekening met de door u gewenste keuze van materialen en wellicht ook van de kleuren waarin u deze materialen gepoedercoat zou wensen. Vrijwel elke RAL-kleur is mogelijk en alle materialen worden op onze locatie te Stabroek gecoat. Eenmaal alle werktekeningen gereed zij starten wij de productie van alle hardware materialen op. Wij vervaardigen alle materialen op ons eigen productielocaties. In overleg met u plannen wij een afspraak voor de 1e montage van alle bevestigingsmaterialen. Dat betekent dat schroeffundamenten ingedraaid worden, masten worden geplaatst als ook eventuele muurpunten, grondpunten, dakpunten, boompunten of andere bevestigingsmogelijkheden. Deze eerste plaatsing zal uitgevoerd worden door een van ons eigen montageteams. Tevens wordt er middels een Total Station alle bevestigingspunten digitaal ingemeten waarna onze ingenieur aan de slag zal gaan met het opmaken van de definitieve formfinding welke de basis zal vormen voor de snijplannen van het doekmateriaal.

De oplevering van uw HOOVER Concepts® zeiloverkapping

Tijdens het confectioneren van uw HOOVER Concepts® zeiloverkapping hebben wij vaak al een zicht op de te verwachten levertijd en plannen we een datum voor oplevering. Uw Design Adviseur maakt graag een afspraak voor de oplevering met u en zal, het liefst samen met u, het zeildoek komen installeren. Daarbij krijgt u dan gelijk alle uitleg over de werkwijze van het ophangen, afhalen, opslag en onderhoud van uw zeiloverkapping. Meestal duurt het opleveren en de uitleg niet langer dan 30 tot 45 minuten. U kunt samen met de monteur alle stappen samen zorgvuldig en zo vaak u wenst doorlopen. Daarnaast ontvangt u een opleverdocument waarin alle informatie nog eens goed omschreven staat. Bovendien ontvangt u een persoonlijke inlogcode waarmee u op onze website kunt inloggen. Met de inlogcode komt u achter onze pagina bij een viertal instructievideo’s waarop in woord en beeld àlles nog eens wordt weergegeven.

Engineering

Bij de definitieve snijplannen wordt er rekening gehouden met alle bijhorende krachtberekeningen, evenredige krachtverdelingen, wind- en eventueel sneeuwbelastingen. Afhankelijk van uw keuze voor het doekmateriaal worden de definieve AutoCad tekeningen voor de laserplotter opgemaakt. Ons ingenieur zorgt voor de werktekeningen en werkvoorbereidingen zodat uw membraan overkapping vervolgens geconfectioneerd kan worden.

Confectioneren van het membraan

Het snijplan dat is opgemaakt door onze ingenieur wordt vervolgens binnen onze zeilmakerij digitaal en met laser gesneden. De gesneden banen van het membraan worden vervolgens geheel ambachtelijk, handmatigen met teflon garen geconfectioneerd. Alle doekmaterialen welke wij gebruiken hebben een zéér hoge kleurvastheid, kennen een beperkte mate van ‘elongation’ (rekbaarheid) en zijn scheurbestendig. Wij werken met de beste leveranciers zoals Serge Ferrari, MEHLER en WeatherMax. Alle doekmaterialen zijn voorzien van een waterafstotende en vuilwerende coating en/of impregnatie.

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd wat onze werkwijze voor u kan betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

AFSPRAAK MAKEN?

Bent u enthousiast geworden en benieuwd naar de mogelijkheden hoe een vergunningsvrije overkapping van textiel bij u in de tuin, op het terras, of eender welke andere locatie gerealiseerd kan worden? En mogelijk wilt u graag tevoren nog wat meer inzage in de mogelijkheden en heeft u daarover aanvullende vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Ons gehele team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de werkwijze en totstandkoming van een 3D ontwerp op uw locatie. Wilt u tevoren iets meer weten over de mogelijke investering voor uw locatie? Ook dan staan we u graag te woord. Door het 3D ontwerp krijgt u een goed beeld over de mogelijkheden. Daarnaast kunnen we in de 3D omgeving ook het toekomstige schaduwpatroon simuleren. Samen met u nemen we de mogelijkheden door en kunnen we ter plaatse eventueel gewenste wijzigingen doorvoeren. Zo komen we samen tot een 100% individueel gericht ontwerp dat aan alle facetten, wensen en verwachtingen zal voldoen.

AFSPRAAK MAKEN?

In samenwerking met lokale partners zijn wij in staat om over de BeNeLux grenzen onze projecten te leveren èn ten behoeve van installatie met eigen bouwteams te realiseren. Zo heeft HOOVER Concepts® in de afgelopen jaren meerdere projecten van onze semi-permanente zeiloverkappingen en permanente Textile Structures gerealiseerd in onder meer Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Spanje en zelfs in Bulgarije.

Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact op met u.